Kako odabrati objektiv za fotografiranje vjenčanja?


Standardni zoom objektivi

Standardni zoom objektivi svestrani su izbor za fotografiranje vjenčanja, nudeći niz žarišnih duljina u jednom praktičnom pakiranju, kao i izvrsnu kvalitetu slike s oštrinom, kontrastom i reprodukcijom boja. Može se koristiti za razne situacije snimanja, od širokokutnih snimaka ceremonije vjenčanja do srednjih telefoto snimaka vjenčanja. To fotografima daje više kreativne fleksibilnosti i omogućuje im da zabilježe niz raspoloženja i emocija tijekom dana vjenčanja.

950

 

Full Frame   24-70mm FE F/2.8 GM II

Konstantni maksimalni otvor blende F2,8 olakšava održavanje konstantnih postavki ekspozicije u cijelom rasponu zumiranja kako bi se održala sposobnost pri slabom osvjetljenju ili brzine zatvarača za zaustavljanje akcije. Dosljedno spektakularna kvaliteta slike osigurana je pri bilo kojem otvoru blende ili žarišnoj duljini.

24-70mm FE F/2.8 GM II

Brzi primarni objektivi

Primarni objektivi popularan su izbor za fotografiranje vjenčanja zbog vrhunske kvalitete slike, širokih otvora blende, prenosivosti, kreativne fleksibilnosti i dosljednosti. Mogu proizvesti oštrije, jasnije i detaljnije slike s boljim kontrastom i reprodukcijom boja, a njihovi široki maksimalni otvori blende omogućuju snimanje pri slabom osvjetljenju i efekte male dubine polja. Objektivi s fiksnom linijom također su manji, lakši i tjeraju fotografe da se kreću za kreativnije i dinamičnije snimke. Konačno, fiksna žarišna duljina fiksnih objektiva može dovesti do dosljednosti i familijarnosti za fotografe.

950

 

Full Frame

Odaberite jedan od ovih nevjerojatno laganih brzih fiksnih objektiva uz zumiranje kako biste dobili bolju sposobnost pri slabom osvjetljenju i bokeh efekat. Svi GM objektivi nude zaštitu od vremenskih uvjeta, gumbe za zadržavanje fokusa i AF/MF prekidače.

Sony 50mm F1.2 FE GM

Telefoto objektivi

Teleobjektivi omogućuju fotografima da zumiraju subjekt bez fizičkog približavanja, što može biti korisno za snimanje intimnih trenutaka bez nametanja. Široki otvori blende mogu stvoriti prekrasan bokeh efekat koji može istaknuti subjekt i dati sneni učinak fotografiji. Teleobjektivi sažimaju udaljenost između subjekta i pozadine, što može stvoriti ugodnu, stisnutu perspektivu u određenim snimkama.

350

 

Full Frame

100GM i 135GM kombiniraju izvanrednu rezoluciju i nevjerojatno meko, glatko zamućenje koje idealno ističe subjekt u fokusu.

FE 135 mm F/1.8 GM


Sony objektivi sutrašnjice danas

 

3000

"Sony oprema daje mi snažan osjećaj mira pri snimanju vjenčanja. Zapravo uopće ne moram razmišljati o svojoj opremi i mogu se potpuno usredotočiti na ono što se događa oko mene i uhvatiti sve, od najintimnijih trenutaka do najbrže radnje. U potpunoj tišini bez prekidanja bilo koga. Sa svakim novim objektivom Sony postavlja nove standarde u industriji. Objektivi mogu prikazati nevjerojatne količine detalja čak i pri punom otvoru blende. Fokusiranje je praktički trenutno. Živopisne boje u kombinaciji s iznimno glatkim prikazom izvan fokusna područja stvaraju veliku ovisnost. Sve to uz zadržavanje težine i veličine opreme na razumnim razinama, što je za mene važan bonus kad snimam cijeli dan."

Jan Tichý
Sony Europe Imaging Ambassador